Notícies

Home»Esdeveniment»Sexe, Gènere i Rock and Roll – Una reflexió pop sobre la diversitat sexual i de gènere

Sexe, Gènere i Rock and Roll – Una reflexió pop sobre la diversitat sexual i de gènere

cartell-gerard-i-miquel-web

Sexe, gènere i rock and roll. Una reflexió pop sobre la diversitat sexual i de gènere

Si mirem el món des d’una perspectiva de gènere, apareix una nova dimensió de la nostra vida quotidiana. De cop, aquell videoclip que no parem de mirar, un anunci de la tele o una discussió entre dos concursants de Gran Hermano adquireixen nous ressons i ens plantegen noves preguntes. Això és el que us proposem en aquesta intervenció: a partir de retalls de la vida quotidiana plantejar preguntes i reflexions que ens permetin entendre i qüestionar-nos la vivència del gènere i la sexualitat.

Miquel Missé

És sociòleg per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha participat en diversos projectes de recerca sobre el col·lectiu trans i es dedica a la formació i assessorament en temes trans, gènere i sexualitat. És coordinador i assessor des de fa 8 anys l’Espai Obert Trans-Intersex de Barcelona, espai de trobada de persones trans i el seu entorn. Així com promotor de diverses iniciatives de sensibilització entorn a la qüestió trans. Ha estat formador al Màster de Sexualitat Humana, al Màster de Sexualitat Clínica de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella, a Barcelona Activa, a l’Institut Català de la Salut, a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, a l’Observatori per la Igualtat de la UAB i a la Universitat d’Estiu de la UAB.

Gerard Coll-Planas

És doctor en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, on dirigeix el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere. Ha publicat els llibres Dibuixant el gènere (Edicions 96, 2013), La carne y la metáfora. Una reflexión sobre el cuerpo en la teoría queer (Egales, 2012) i La voluntad y el deseo. La construcción social del género y la sexualidad (Egales, 2010). Amb en Miquel Missé ha editat El género desordenado. Crítica en torno a la patologización de la transexualidad (Egales, 2010). Ha estat el coordinador acadèmic del projecte Contra l’homofòbia, Eines per a les admnistracions locals, cofinançat per la Direcció General de Justícia, Llibertat i Seguretat de la Comissió Europea (2010-2011). Més informació: www.gcollplanas.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Comment

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.